Prijzen
 

Wil & Annie hebben diverse malen met hun eigen geschreven liedjes in de finale gestaan van het liedjesconcours van de Marotte uit Sittard. 
Op zondag 22 januari 2006 wonnen Wil & Annie het Groot Vasteloavesleidjeskonkoer Zitterd-Gelaen-Bor met het liedje ES LEIVEHEERKE OS KOUSJ ZEEN.

Al diverse jaren wordt er op Hemelvaartsdag via L1 radio de Limburgse Top 100 uitgezonden. Nietsvermoedend stond die morgen de radio bij ons ook afgestemd op L1.Toen wij tot onze groet verbazing het liedje ONVERWACHS hoorde voorbij komen en het stond op een 94 plaats in de L1 Top 100. En veer waare zo greutjs wie eine pin!!


Hieronder vindt u een artikel over het concours waar Wil en Annie samen met Holand'anka aan deelnamen.


Praag 29-9-2009"

Blaaskapel “Holand’anka” uit Sittard o.l.v. Math Vroemen scoort hoog tijdens blaaskapellen concours in Praag.

Op zaterdag 26 september 2009 heeft Holand’anka deelgenomen aan het Concours: “Vejvodova-Zbraslav-Praha” in Tsjechië. Dit Festival en tevens concours is genoemd naar de wereldberoemde componist Jaromír Vejvoda, die o.a. bekend is geworden door de compositie Škoda Lásky (Rosamunde). Deze polka is in 16 talen vertaald, de componist wordt ook wel de “Koning der Polka’s” genoemd.

Aan het concours werd deelgenomen door 8 kapellen, 7 Tsjechische en 1 Nederlandse (Holand’anka uit Sittard). De kapellen werden beoordeeld door een drieledige jury bestaande uit de Tsjechen Jan Slabák (componist en dirigent van o.a. Moravanka) en Tomáš Stavel (muziekregisseur bij de Tsjechische radio) en de Oostenrijker Rainer Stiassny (dirigent en componist). Men kent geen puntensysteem zoals in Nederland, men kan brons, zilver of goud winnen. Tijdens de prijsuitreiking werd begonnen met degenen die brons kregen, dat waren er 4, vervolgens werden nog 2 zilveren winnaars bekend gemaakt, toen was het al duidelijk dat we dus goud moesten hebben. Holand’anka behaalde goud samen met de enkel uit conservatoriumstudenten bestaande Tsjechische kapel Malá Dechovka Zuš Prelouc.

Bovendien kregen we nog een beker voor het behalen van de publieksprijs. Holand’anka ontving tevens nog de prijs voor de beste solisten deze prijs werd gegeven voor de Baleárska Polka uitgevoerd door Wil de bruin (flügelhorn) en Wil Krause (tenor). In het juryrapport werd specifiek vermeld dat men zeer onder de indruk was van het zangduo Wil & Annie, die de Tsjechische volksmuziek in de oorspronkelijk taal hebben gezongen.

Mede naar aanleiding van bovengenoemd resultaat wordt in Oos Kaar te Overhoven een volkstümliche muziekmiddag georganiseerd op zondag 18 oktober vanaf 15.00 uur. In volgorde wordt die middag opgetreden door Holand’anka, Wil en Annie, Marlenticka, Nelly Lexis, Holand’anka. Voor meer info zie www.holandanka.nl.

Math Vroemen